pondelok 27. februára 2012

Stvorenie ľudí a Adamov pád- 1. časť

Ak chceme pochopiť, čo sa skrýva za starými textami, musíme zabudnúť na to, že tieto texty "písal Boh", a brať ich čisto literárne- odkrývať metafory, vžiť sa do literárnych možností a postupov vtedajšieho človeka. Potom možno pochopíme viac a odhalíme oveĺa väčší priestor, ako poskytuje tradičný výklad.

1. to, čo nesedí

Na tradičnom výklade nám okrem iného nesedia nasledujúce veci:

-BOH existuje mimo lineárneho času (ak vôbec, to dokazuje aj konvenčná veda) a teda, netvorí počas siedmych dní. Jedine že by bolo sedem dní nejakou prapodivnou metaforou spôsobov tvorenia či práce, no veľmi pochybujem, že človek tej doby by bol schopný uchopiť niečo také.

- v originálnom jazyku nie je "Boh"- "El" ale "bohovia, božšké bytosti"- "elohim". Nikto neobjasnil, prečo je to tak, na základe tradičného výkladu.

- "A Pán, Boh (Elohim) prikázal (i) človekovi: Zo všetkých stromov raja môžeš jesť. Zo stromu poznania dobra a zla však nejedz! Lebo v deň, kedy by si z neho jedol, istotne umrieš."  - Boh klame. pretože Adam jedol z toho stromu, ale nezomrel, teda určite nie v deň, kedy z neho jedol. Rovnako, nie je objasnené, prečo.

-"Pán, Boh povedal: "Hľa, človek sa stal ako jeden z nás!" - Už to zaráža, a ďalej: "Poznal dobro a zlo. Len aby nenačiahol ruku po strome života a nejedol, a nežil naveky!" - Prečo Boh nechce, aby jeho človek nežil naveky?!

....


Teraz poďme na iný výklad. Bude z časti môj, z časti z toho, čo som pochytila inde. Čítajte a uvažujte. Netvrdím, že je všetko pravda, ale nazdávam sa, že je oveľa bližšie realite ako to, čo nás učili v škole. A opatrne, môže to otriasť, a dúfam, že otrasie, vašou mienkou o týchto veciach.

2. Stvorenie


Elohim- pravdepodobne reptiliánske bytosti prišli na Zem. Podľa Sumerských tabuliek potrebovali robotníka, otroka, ktorý by za nich urobil špinavú robotu. V Sumerských tabuľkách ide o primitívnu bytosť Lulu, v Genezis Adam. Adam reprezentuje pravdepodobne celú čeľaď, nie len jednu osobu.

"Urobme človeka na náš obraz a našej podoby!" - človeka- humanoidnú bytosť- podľa našej podoby- časť z genómu má od svojich tvorcov. Diskutabilné je, o akých tvorcov presne ide. Podľa niektorých zdrojov sú to naozaj reptiliáni. Potrebujú bytosť jednoduchú, ale pritom s veľkým mozgom, aby mohla dobre pracovať. (Ľudské embryo v ranom štádiu pripomína reptiliána. Zažíva celú svoju evolúciu.)

"Muža a ženu ich stvoril". - extravagantné rozhodnutie, zdá sa. Reptiliáni sú obojpohlavní. Primitívny otrok má byť dvojpohlavný. Akiste to má svoje opodstatnenie. Rozdelenie pohlaví je tiež typicky humanoidné.

3. Miesto prvého človeka

Hneď na začiatku "príbehu všetkého" nachádzame opis krajiny so zvláštnym dôrazom na zlato. "...a tvorila štyri toky. Meno prvého je Pišon. To je ten, čo obteká celú krajinu Havilah, kde sa vyskytuje zlato, a zlato tej zeme je rýdze." -   Aké je to rýdze zlato? Prečo má všeobecne pre reptiliánov aj iných význam práve zlato, a dodnes ho tu ťažia? Aký je spirituálny význam zlata?

Tu sa spomína pod pojmom rýdze takzvané mono-atomické zlato. Toto zlato má dvojrozmernú atomickú štruktúru a formu bieleho prášku. Konzumuje sa, či už orálne alebo injekčne. Zvyšuje prúdovú kapacitu nervového systému mnohonásobne. Mozog je zrazu spôsobilý uvažovať a tvoriť v nevídaných rozmeroch. Pri dostatočnej konzumácii sa človek stane svetelným - preto a z toľkých starých textoch dočítame o tom, že "bohovia žiaria ako slnko". Samozrejme, bežnému človeku je toto zlato odoprené. On je určený len na jeho ťažbu.

Je to veľké tajomstvo vládnucej elity.

Dosť na tom, "Boh umiestnil človeka v raji Edenu, aby ho obrábal a strážil." Okrem zlata šlo i o bdélium a ónyx.

4. Pokušenie a hriech

Had povedal žene, že Boh jej klamal. Že nezomrie, ak bude jesť zo stromu poznania dobra a zla.  Na tomto mieste sa zastavme a zamyslime sa, čo je strom poznania dobra a zla. Čo je pravdepodobné je to, že ide o akúsi schopnosť mať vlastný úsudok, nebyť nevedomý. Zároveň to má zrejme i doslovný význam- jablká tohto stromu nie sú obyčajné. Sú to granátové jablká, podľa Sumerov. Tieto jablká obsahujú látku s názvom DMT, ktorá vyvoláva stav náhleho osvietenia. To je opäť niečo, čo nepatrí do rúk primitívneho otroka. Preto Boh (ovia) vystríhal(i), že toto ovocie Adam s Evou nemajú jesť.

A kto je had?  Podľa Sumerských tabuliek ide o Enkiho. On sa vzoprel vláde svojho otca a chcel ľuďom ukázať nové možnosti.
Pozoruhodné je, že tento "had" si zmyslel, že si k ľudom nájde cestu cez ženu. Azda pretože žena reprezentuje to otvorenejšie, láskavejšie a intuitívnejšie. Ona bola spôsobilejšia prijať nový poznatok, zabudnúť na propagandu od Bohov. Had povedal žene: "Nie, nezomriete, ale Boh vie, že v deň, kedy budete z neho jesť, otvoria sa vám oči a vy budete ako Boh, budete poznať dobro a zlo."

Ak to Boh vie, prečo to nechce? Na to je jednoduchá odpoveď- pretože to nie je Boh, ale tyran. Tyran nechce, aby boli jeho otroci vedomí svojej sily.

"A žena videla, že strom je na jedenie chutný, na pohľad krásny a na poznanie vábivý..."

Obaja jedli.

Pokračovanie v druhej časti...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára